Stamppot Boerenkool met rookworst en varkensfilet
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 3 zakken à 300 gram boerenkool
- 1 Poiesz verse slagers rookworst
- 4 varkensfiletlapjes
- 1 pakje à 200 gram bio spekreepjes
- 100 ml volle melk
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden
- 1 theelepel Marne mosterd
- Maggi jus smaakmaker
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed droogstomen na het koken.
- Zet de boerenkool op met een klein bodempje water. Leg de slagers rookworst bovenop de boerenkool en laat deze meekoken.
- Bak de spekjes krokant uit in een droge koekenpan. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Maak de varkensfiletlapjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper naar eigen smaak.
- Bak de varkensfiletlapjes in 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden rondom goudbruin in de koekenpan.
- Haal de varkensfiletlapjes uit de koekenpan. Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking van de jus smaakmaker een lekkere jus.
- Giet het kookvocht van de boerenkool af en haal hierna de rookworst van de boerenkool.
- Schep de uitgestoomde aardappels op de boerenkool en stamp deze door de boerenkool.
- Maak de stamppot lekker met melk, een klontje boter en voeg naar smaak mosterd, zout en peper toe.
- Roer als laatste de krokante spekjes erdoor.
- Dresseer de stamppot op een voorverwarmd bord. Leg de gesneden rookworst en het varkensfiletlapje op de stamppot.