Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 3 zakken à 300 gram boerenkool
  • 1 Poiesz verse slagers rookworst
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 pakje à 200 gram bio spekreepjes
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden
  • 1 theelepel Marne mosterd
  • Maggi jus smaakmaker
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed droogstomen na het koken.
  • Zet de boerenkool op met een klein bodempje water. Leg de slagers rookworst bovenop de boerenkool en laat deze meekoken.
  • Bak de spekjes krokant uit in een droge koekenpan. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de varkensfiletlapjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper naar eigen smaak.
  • Bak de varkensfiletlapjes in 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden rondom goudbruin in de koekenpan.
  • Haal de varkensfiletlapjes uit de koekenpan. Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking van de jus smaakmaker een lekkere jus.
  • Giet het kookvocht van de boerenkool af en haal hierna de rookworst van de boerenkool.
  • Schep de uitgestoomde aardappels op de boerenkool en stamp deze door de boerenkool.
  • Maak de stamppot lekker met melk, een klontje boter en voeg naar smaak mosterd, zout en peper toe.
  • Roer als laatste de krokante spekjes erdoor.
  • Dresseer de stamppot op een voorverwarmd bord. Leg de gesneden rookworst en het varkensfiletlapje op de stamppot.