Ingrediënten voor 4 personen

Gehaktbal

  • 500 gram gekruid kipgehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels kerrie (naar eigen smaak)
  • 1 ei
  • 1 beschuit, of 15 gram paneermeel
  • Croma voor bakken en braden

 

Stamppot:

  • 4 struiken witlof
  • 2-3 Elstar appels
  • 50 gram cranberry’s
  • 1 kg aardappels
  • Volle melk
  • Roomboter

Zout en peper

Bereidingswijze

 

  • Zet de aardappels op met een bodempje water en een beetje zout. Doe de deksel op de pan, kook het gaar en laat het droogstomen.
  • Meng het kipgehakt met de fijngesneden paprika , voeg het ei eraan toe en verkruimel de beschuit in het gehakt. Naar eigen smaak 2 theelepels kerrie toevoegen. Alles goed door elkaar mengen. Is het gehakt te los? Voeg nog een beetje beschuit of paneermeel toe.
  • Vorm het gehakt tot ballen met een iets vochtige hand.
  • Braad de gehaktballen zachtjes goudbruin in een braadpan met de Croma voor bakken en braden. Zet de deksel schuin op de pan en braad het ca. 10 minuten.
  • Snijd de witlofstruiken in de lengte door midden, halveer de struiken, verwijder de stevige bittere pit en snijd de witlof fijn.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes en doe dit met de witlof en de cranberry’s in een kom.
  • Stamp de aardappels en maak het op smaak met een scheutje volle melk, een klontje roomboter, zout en peper. Roer dit goed door met een spatel.
  • Blus de gehaktballen af met een ½ theekopje water.
  • Voeg de witlof, appels en cranberry’s toe aan de puree en roer het goed door met een spatel.
  • Gebruik een voorverwarmd bord en doe hier de stamppot op. Maak een kuiltje voor de jus, voeg de gehaktbal en tot slot de jus toe.