Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 8 witlof stronken
  • 1 slagers rookworst
  • 150 gram schouderhamblokjes
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • klontje boter
  • olijfolie
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Leg tijdens de laatste 5 minuten de worst op de aardappels en laat de worst mee stomen. Giet de aardappels af en laat deze droogstomen. Laat de worst bovenop de aardappels en sluit de pan met een deksel.
  • Snijd het witlof, zonder de bittere kern, in smalle ringetjes.
  • Wok de hamblokjes kort in een scheutje olijfolie en voeg de gesneden witlof toe.
  • Roerbak de witlof kort. De witlof moet wel knapperig blijven!
  • Stamp de aardappelen en maak er met een klontje boter en de crème fraîche een puree van. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Schep de hamblokjes, geraspte jonge kaas en witlof erdoor.
  • Verwarm de stamppot nog kort.