Gestoofde kip met Pendang curry blond bier en koriander

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 2 fijngesneden uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pakket Oosterse roerbakgroenten
- 350 ml kokosmelk
- 1 doosje Thaise Penang Curry
- Koriander
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Kook de Basmatirijst in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de ui en de knoflook kort mee
- Doe de Oosterse roerbakgroenten erbij en roer goed om
- Voeg dan de inhoud van het zakje currypasta, de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en breng het geheel al roerend aan de kook
- Laat het geheel 3-4 min. zachtjes doorkoken. Garneer het gerecht met vers gesneden koriander en de gebakken knapperige gedroogde uitjes.
- Serveer de Penang curry met de gekookte rijst