- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 8 Elstar appels
- 2 flesjes Bockbier
- 400 gram vegetarisch gehakt
- 2 teentjes verse knoflook, gehakt
- 6 roma tomaten in partjes gesneden
- 2 grote uien in grove blokjes
- 1 pak champignons roerbakgroenten
- Olijfolie voor bakken en braden
- 500 gram aardappelen
Bereidingswijze
- Snijd de kapjes van de Elstar appels en de appels en leg deze apart. Hol vervolgens de appels uit met een lepeltje zodat het klokhuis wordt verwijderd.
- Giet 1 ½ flesje Bockbier in een pan, leg de appels in de pan (niet de kapjes) en vul aan met warm water zodat de appels net onder staan, zet het vuur hoog
- Als de appels koken gelijk afzetten en dan de kapjes erbij doen, af laten koelen in het vocht
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de uien in blokjes en zweet ze aan in de olijfolie, laat ze niet kleuren.
Voeg de gehakte knoflook toe en laat het meefruiten - Het vegetarische gehakt toevoegen, even laten meefruiten, de tomaat toevoegen,
omscheppen en afblussen met het halve flesje Bockbier - Stoof het gerecht 10-15 minuten op een laag pitje
- Voeg de champignons roerbakgroenten toe, omscheppen en even 2 minuten meestoven
- Vul de afgekoelde appels met de vegetarische gehakt stoofschotel en zet het kapje erop
- Nog 4 minuten in de oven en serveren met gekookte aardappelen