Varkensvlees stoofpotje met aardappels, cranberry en Elstar appels
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
500 g aardappels
400 g magere varkenslapjes
zout en versgemalen peper
2 el bloem
zonnebloemolie
2 winterwortels
1 ui
1 teentje knoflook
250 g (kastanje)champignons
2 plakjes ontbijtkoek
1 blaadje laurier
100 g gedroogde cranberry’s
200 ml appelsap
2 grote Elstar appels
½ bosje bieslook
Bereidingswijze
Schil en snijd de aardappels in blokjes.
Snijd het vlees in blokjes, breng op smaak met zout en peper, bestuif met bloem en roer goed door elkaar
Verhit olie in een pan en bak het vlees om en om bruin
Schil en snijd de wortel in stukjes
Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn
Voeg de knoflook en ui toe aan het vlees en bak kort mee
Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden
Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Voeg de aardappel, wortel, champignons, laurier en cranberry’s toe aan het vlees en breng op smaak met zout en peper. Blus af met appelsap, voeg de ontbijtkoek toe en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes. Voeg de appels circa de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan het stoofpotje. Snijd als laatste de bieslook fijn en strooi over het gerecht.