Gestoofde sukade met rode wijn, stoofperen en gekookte aardappelen
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
Voor het stoofpotje
4 sukadelappen van elk 150-175 gram 2 eetlepels bloem 4 grote trostomaten 1 blaadje laurier 1 ui in grove parten gesneden
Stoofperen: 1 kg Gieser Wildeman stoofperen 100 gram suiker 2 kaneelstokjes 1 fles Melbec (voor het stoven van vlees en peren) 1 blaadje laurier 50 gram roomboter 1 dl melk Croma Bakken en Braden vloeibaar Peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
Laat de Croma Bakken en Braden heet worden in de braadpan, doe ondertussen zout en peper op de sukadelappen en bestrooi ze met bloem
Schroei het vlees aan beide zijden dicht (gebruik bij voorkeur een tang) en zet het vuur zacht
Voeg de laurier, ui en gesneden tomaat toe. Blus de sukade af met 2 royale glazen rode wijn. Eventueel nog een beetje water toevoegen
Laat het vlees 4 uren op een klein pitje zachtjes stoven
Schil de stoofperen van het steeltje naar onderen (van boven naar beneden). Laat het steeltje eraan zitten, dat ziet er mooi uit! Eventueel het klokhuis met een boortje verwijderen, maar dat is niet noodzakelijk
Doe de peren in een royale pan, voeg suiker, de kaneelstokjes en het blaadje laurier toe en stoof de peren in een halve fles rode wijn. Zorg dat de peertjes onder de wijn staan. Eventueel aanvullen met water
Laat ze 3 à 4 uren zachtjes stoven
Kook de aardappelen, stoom ze droog, voeg een klontje roomboter toe en bestrooi ze met gehakte peterselie.