Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Rauwe aardappelen
  • Ei
  • Geraspte Riperkrite kaas

Bereidingswijze

  • Rasp 3 rauwe aardappelen in strootjes.
  • Meng 1 ei met 2 eetlepels geraspte Riperkrite kaas.
  • Roer vervolgens de aardappelrasp door dit mengsel.
  • Bak het mengsel in een heet gourmetpannetje goudbruin.

 

Riperkrite kaas komt ‘puur uit onze streek’

Deze tip om te Sinterklaasgourmetten met de smaak van het Noorden wordt afgemaakt door de typische Riperkrite Tsiis van Kaasboerderij de Deelen. Een kaas met het karakter van een ruig gebied met een unieke plantengroei. Dit karakter komt ook terug in deze kaas die bereid is met een melange van selderij, bieslook en knoflook.

 

Kaasboerderij wordt sinds 1976 gerund door Sietse en Hendrika. Samen met hun kinderen Bauke en Sytske wonen en werken zij op de boerderij. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika houdt zich elke dag bezig met de kazen. U kunt de boerderij vinden tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, in het hart van Friesland.