Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Zakje met mix voor banketbakkersroom van bv. Dr. Oetker

  • Suikerbrood van bakkerij Meinsma uit Balk

  • Witte peren uit blik

  • Melk

  • Muntblaadjes

Bereidingswijze

  • Maak volgens de gebruiksaanwijzing de gele room met behulp van melk.

  • Snijd de peren in dunne plakjes.

  • Rol met een deegroller of met een fles de plakken suikerbrood iets dunner.

  • Bedek een plak suikerbrood met een laag gele room en leg hier bovenop een aantal plakjes peer.

    Leg hier vervolgens weer een plak suikerbrood op. Bestrijk ook deze met gele room en leg er plakjes

    peer op. Dek de sandwich af met nog een plakje suikerbrood.

  • Maak zo meerdere sandwiches.

  • Snijd de sandwich diagonaal door, garneer met muntblaadjes en een plakje peer bovenop de sandwich.

  • In plaats van peren uit blik kunnen ook verse peren worden gebruikt. Kook deze dan eerst in suikerwater

    met een beetje citroensap, zodat ze goed zacht worden.

 

Suikerbrood van Bakkerij Meinsma uit Balk

Dé specialiteit van deze bakker die al sinds 1926 gevestigd zit in het Friese Balk. Deze bakkerij heeft haar ambachtelijke producten in de jaren 20 zelfs nog gebakken in ovens die met turf werden gestookt. Vanaf ongeveer 1950 kwam Iemke Andries in de bakkerij. Zijn eerste investering was het kopen van een op briketten gestookte oven. Vanaf de jaren zeventig gingen de supermarkten ook brood verkopen. Per jaar worden er bijvoorbeeld 250.000 suikerbroden gebakken, waar Poiesz supermarkten een grote afnemer van is. Geniet van dit echte Friese ontbijtje met een twist van Reitse Spanninga. Aandacht voor de smaak van het Noorden!