Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rookworst
  • 500 gram broccoli
  • 1 schaal à 200 gram troscherry tomaatjes
  • Groene olijven zonder pit
  • 1 zak à 75 gram veldsla
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 nestjes tagliatelle pasta
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in kokend water.
  • Halveer de tomaatjes en olijven. Houd ze apart.
  • Snijd de rookworst in dunne schuin gesneden plakjes. Verhit een beetje olijfolie in de wokpan en bak de worstplakjes zachtjes uit. Laat de worstplakjes uitlekken op keukenpapier en bewaar de olie in de wok.
  • Voeg de broccoli, tomaten en olijven toe en verwarm het geheel. Voeg de worstplakjes en de crème fraîche toe. Roer door en voeg daarna de gekookte tagliatelle pasta toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Strooi als laatste, vlak voor serveren, de kaas erover. Garneer het gerecht met de veldsla.

Wijntip:
Hardy’s VR Australische wijn merlot