Ingrediënten voor 4 personen

  • Varkensfilet aan een stuk
  • 500 gram asperges groen en wit
  • 1 schaal verse peterselie
  • 1 schaal verse bladselderij
  • 1 schaal verse tijm
  • 1 schaal verse rozemarijn
  • 1 schaal verse bieslook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Perfekt paneermeel (1 beschuit)
  • 1 zak Poiesz aardappelen vastkokend
  • 1 pakje roomboter
  • Peper en zout uit de molen
  • Verse knoflook
  • Croma vloeibaar voor bakken en braden
  • Olijfolie traditioneel

Bereidingswijze

  • Schil de asperges van de kop naar de voet. Snijd het onderste voetje van de asperges en bewaar deze eventueel voor de aspergesoep. Snijd vervolgens de asperges in schuine stukjes en bewaar deze in een kom met koud water.
  • Snijd de varkensfilet aan de bovenkant waar het vlies op zit in ruitjesvorm.
  • Strooi zout en peper aan alle zijden van het vlees. Verhit 2 à 3 eetlepels vloeibaar bakken en braden van Croma in de koekenpan. Het vlees rustig aanbraden en door de gehele pan roeren voor een mooie bruine korst. Het vlees vervolgens op een bakplaatje laten rusten.
  • Snijd de peterselie, bladselderij, tijm, rozemarijn en bieslook fijn en doe deze in een kom. Deze goed mengen.
  • Doe de tomatenpuree in dezelfde koekenpan als waar het vlees in aangebraden is en roer deze even door. Doe vervolgens de kruiden en een beetje paneermeel (1 beschuit) erdoor en roer het door totdat er een mooie crunch ontstaat.
  • Doe met een lepel de crunch op de bovenkant van het vlees, even goed aandrukken.
  • De aardappelen kort voorkoken in de schil. Snijd vervolgens een stukje van de onderkant af zodat de aardappelen goed blijven staan en maak aan de bovenkant een inkeping.
  • Doe kruiden, een beetje knoflook, een klontje boter en tot slot wat zout en peper op de aardappelen en vouw deze tot aan de bovenkant dicht met aluminiumfolie.
  • De aardappelen tezamen met het vlees in de oven ca. 20 à 30 minuten op 200 graden laten garen.
  • Doe in een wokpan een flinke scheut olijfolie en vervolgens de uitgelekte asperges met een paar klontjes boter en wat peper en zout. Roerbak de asperges kort en laat het nog even stoven.
  • Serveer de asperges in een schaaltje, varkensfilet met kruidenkorst en de gepofte aardappelen op een plank.