Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 varkensrollade
  • 3 eetlepels Croma vloeibaar voor bakken en braden
  • 2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden
  • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
  • 375 ml Noorderster rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote rode uien
  • 1 bakje à 250 gram champignons
  • 1 schaal tros-cherrytomaten
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 1 potje zilveruitjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan zitten, zet ze op met rode wijn, suiker en kaneelstokje. Voeg water toe totdat de peren net onder staan. Bewaar een half glas rode wijn voor het afblussen van de rolladejus. Stoof de peren tot ze rood zijn op een laag pitje gedurende 3-4 uur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de rollade op kamertemperatuur komen en dep deze droog met keukenrol. Strooi naar smaak zout en peper over de buitenkant van de rollade.
  • Verhit de vloeibaar voor bakken en braden in een braadpan.
  • Braad de rollade 4-5 minuten aan. Doe de rollade daarna 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de rollade regelmatig met de boter om uitdrogen te voorkomen.
  • Blus de rollade af met de rode wijn. Houd de rollade warm en laat deze 10 minuten rusten.
  • Hak de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren en de uien in ringen.
  • Verhit de koekenpan met de olijfolie en bak de uien, de zilveruitjes en de knoflook. Voeg de champignons en de tijm samen met de tomaten toe. Verhit dit even. Voeg de jus toe en schep dit om.