Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Vivera groene bonenburgers
  • 1 bakje à 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 30 gram krulpeterselie
  • 275 gram meergranenrijst
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels gezouten cashewnoten
  • 1 blikje à 150 gram Bonduelle crispy mais
  • 1 bakje à 240 gram Boursin cuisine
  • 125 ml kookroom
  • 1 ei
  • 1 flesje à 33 ml Grolsh radler
  • 5 eetlepels patent bloem
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst droog stomen. Wel de rozijnen in een klein laagje water.
  • Vermeng de rijst met de gewelde rozijnen, cashewnoten en de uitgelekte mais.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de bonenburgers goudbruin in 2-3 minuten aan elke zijde. Houd de burgers warm.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Giet de kookroom in de steelpan. Smelt 2 eetlepels Boursin op een laag vuur in het steelpannetje. Voeg op het laatste moment gehakte peterselie toe aan de saus.
  • Vermeng de bloem met een scheutje radler. Giet er vervolgen net zoveel radler bij totdat het beslag de yoghurt dikte heeft bereikt. Roer als laatste een ei erdoor. Laat het beslag even rusten.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de uien in halve ringen en halveer de champignons.
  • Verhit 125 ml olijfolie in een wok. Maak de olie zo heet dat je de groente er in kunt frituren. Doe eerst de test met een rauwe ring ui.
  • Haal met een vork de groente door het bierbeslag. Doe de groente vervolgens in de pan met hete olie en frituur de groente krokant. Breng de groente op smaak met een beetje zout na het frituren. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier
  • Pas op! Voorzichtig de groenten frituren want de olie spat. De olie na de bereiding laten afkoelen!
  • Doe de bonenburger met een timbaaltje rijst op een voorverwarmd bord en
    bedek de burger met de saus. Leg de gefrituurde groenten op de burger.

Wijntip:
Marqués de Riscal vina colada Rioja