Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 eieren

  • 4 grote augurken

  • 5 stronken witlof                                                                                                    

  • 4 tomaten

  • Radijs en peterselie                                                                                                              

  • 1 Granny Smith appel

  • Ketchup

  • Mayonaise

  • 8 bolletjes gember uit pot

  • Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Kook de eieren 7 minuten
  • Halveer de witlofstronk in de lengte en daarna nogmaals halveren (oftewel in vieren). Verwijder de bittere pit van de witlof. Snijd de witlof in de lengte en doe de reepjes witlof in koud water. Zo maak je de witlof schoon en knapperig.
  • Schil de appel. Snijd deze in plakjes tot het klokhuis en daarna in reepjes.
  • Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
  • Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de augurken in lange reepjes.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en men ze voorzichtig.
  • Maak de salade aan met een eetlepel ketchup, mayonaise, gemberstroop, peper en zout. Meng ook dit voorzichtig met een lepel en altijd van de kant naar binnen toe scheppen.
  • Garneer de salade met halve eieren, radijsjes en peterselie. Serveer met Lodewijker stokbrood.