Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 zak à 300 gram gesneden uienringen
  • 1 zak à 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 bakjes à 200 gram paddenstoelenmix
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 takjes verse tijm
  • fijngesneden bieslook
  • geraspte oude kaas
  • 1 blikje à 160 gram Bonduelle linzen
  • 400 gram Napolina ei spaghetti
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 ml water met 1 groentebouillonblokje
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de Spaanse peper ragfijn. Hak de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in een braadpan. Bak de uienringen, gesneden rode peper, knoflook in 5 minuten glazig.
  • Roer de tomatenpuree en bloem erdoor. Bak dit nog een minuut mee.
  • Giet de bouillon erbij roer goed zodat het een egale saus wordt. Laat dit een paar minuten pruttelen. Ris de tijm van de takjes en voeg toe aan de saus. Laat dit nog een minuut zachtjes koken.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen. Breng deze op smaak met peper en zout. Voeg na ca. 5 minuten de Italiaanse roetbakgroenten toe samen met de uitgelekte linzen.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer het door. Laat nog even zachtjes koken.
  • Doe de gekookte spaghetti in een bord. Schep de groenten stoof erbovenop. Bestrooi het met kaas. Laat de kaas smelten onder de grill of in de oven. Strooi als laatste de gesneden bieslook erover.