Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Verspakket voor zoete aardappelsoep.
  • 2 el. olijfolie
  • 1000 ml water
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de groenten. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en wortel en snij ze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de rode peper. Snij de paprika in stukken en de rode peper fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de knoflook en de rode ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, rode paprika, wortel en rode peper toe en bak 5 minuten mee op laag vuur. Schep het mengsel af en toe om.
  3. Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op laag vuur.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.