Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Poiesz vers erwtensoeppakket
  • 1750 ml water
  • 500 g schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Was de groenten. Snij de knolselderij in blokjes en spoel deze af.
  • Snij de prei en wortel in schijfjes. Pel en snipper de gele ui en snij de bladselderij fijn.
  • Doe het water in de pan en voeg de spliterwten, knolselderij, bladselderij, prei, wortel, laurierblad, gele ui en de schouderkarbonades toe. Breng het geheel aan de kook. Schep eventueel het schuim met een schuimspaan van het water en laat het afgedekt op laag vuur doorkoken.
  • Haal na een half uur de schouderkarbonades uit de pan en snij deze, na het verwijderen van het bot, in blokjes en voeg weer toe aan de soep.
  • Voeg de rookworst in zijn geheel toe en laat deze 20 minuten meekoken, snij daarna in stukjes en doe ze terug in de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.