Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Verspakket Italiaanse lasagne
  • 300 g rundergehakt
  • 300 ml halfvolle melk
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in met 1 el. olijfolie.
  • Maak de groenten schoon. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de gele ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika, tomaten, prei, wortel en in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn.
  • Verhit 1 el. olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Fruit de knoflook en gele ui 2 minuten en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt 3-5 minuten op hoog vuur rul.
  • Voeg de prei, wortel, paprika en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de tomaten, lasagne kruidenpasta en de halfvolle melk toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op laag vuur 5 minuten sudderen.
  • Verdeel ¼ van de saus over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door 3 lasagnebladen en herhaal dit 2 keer. Eindig met een laagje saus.
  • Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.