Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Poiesz verspakket voor Kipkerrie
  • 300 g (basmati) rijst
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 100 ml water
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en rode ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Snij de paprika en de wortel in blokjes. Snij de prei in ringen.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee. Voeg de wortel, paprika en prei toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  4. Voeg het zakje kerriepasta toe met 100 ml water, breng aan de kook en roer 5-8 minuten op laag vuur. Voeg de appel toe en roer door de kerriesaus.
  5. Breng op smaak met peper en zout.