Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Maaltijdpakket pastinaaksoep
  • 1500 ml water
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de pastinaak en snij in stukken. Snij de prei in ringen en de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soep pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de pastinaak, rode peper en de rest van de groenten toe en bak al roerend 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bladpeterselie toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.