Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 pizzakits met saus
  • 3 verse Noorder worsten
  • 2 pakjes mozzarella
  • 1 bakje ambachtelijke spekjes
  • 1 à 2 rode pepers
  • 2 theelepels pesto
  • 1 zak kropslamix
  • 3 eetlepels Amelander sladressing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Bak de ambachtelijke spekjes uit in een droge koekenpan. Niet te krokant want het moet nog in de oven. Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenrolpapier. Bewaar het bakvet.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie bij het bakvet in dezelfde koekenpan en bak de Noorder worsten rondom goudbruin gedurende 3-4 minuten.
  • Haal de worsten uit de pan en laat deze afkoelen. Snijd de worsten daarna in plakjes.
  • Snijd het groene steeltje van de peper en verwijder de zaadjes uit de peper
    door deze te rollen. Snijd de peper ragfijn.
  • Extra pittig? Snijd dan nog een rode peper. Liever wat milder? Gebruik dan een ½ rode peper.
  • Oven voorverwarmen: elektrische oven 220°C, heteluchtoven 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol deze af. Leg het met het bakpapier op de bakplaat.
  • Meng de tomatensaus met 2 theelepels Verdeel dit op het pizzadeeg met de bolle kant van een lepel.
  • Beleg het pizzadeeg eerst met plakken mozzarella. Daarna met de gehakte rode peper, spekjes en schijfjes Noorder worst. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe, maar houd er rekening mee dat er ook al veel smaak zit aan alle ingrediënten.
  • Baktijd: ca. 15 - 20 minuten in het midden van de oven. De baktijd kan variëren per type oven.
  • Snijd de pizza in punten. Serveer bij de pizza de gemengde salade aangemaakt met 3 eetlepels Amelander sladressing.