Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Verspakket pompoenrisotto
  • 1000 ml water
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Schil de pompoen en snij in de lengte door de midden. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de wortel en tomaat in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
  2. Maak 1 liter bouillon door de bouillonblokjes in kokend water op te lossen.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Doe de kipfilet in een bakje en laat rusten. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de knoflook en ui 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst en de groenten toe en bak 2 minuut mee op middelhoog vuur.
  4. Voeg 500 ml bouillon toe en laat dit ongeveer 10 minuten op laag kokend vuur in de rijst trekken.
  5. Voeg herhalend een scheut van de resterende bouillon toe totdat de rijst smeuïg en bijna gaar is.
  6. Voeg de kipfiletblokjes toe samen met de tijm en Parmezaanse kaas en bak nog 2 minuten door.
  7. Proef en breng op smaak met peper en zout.