Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Poiesz verspakket voor verse prei-roomsoep
  • 1500 ml water
  • 150 g spekreepjes
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snij de prei in ringen en de bieslook in kleine stukken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een (soep) pan. Fruit de knoflook en ui 1 minuut op laag vuur. Voeg de aardappel, prei en 2/3 deel van de bieslook toe en bak 3 minuten mee op middelhoog vuur.
  3. Voeg 1500 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op laag vuur. Bak ondertussen de spekreepjes gaar.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe naar smaak. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep en garneer met de spekreepjes en de overige bieslook.