Ingrediënten voor 5 personen

Gehaktbal:

  • 500 gram Italiaans gehakt
  • 100 gram champignons in kleine stukjes gesneden
  • ½ gesnipperde ui
  • ½ paprika in kleine blokjes gesneden
  • 15 groene boontjes in kleine ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels prei in kleine stukjes gesneden
  • 2½ eetlepels Bonduelle maïs
  • 1 ei
  • 1 beschuit, of 2½ eetlepels paneermeel
  • Croma voor bakken en braden

 

Stamppot:

  • 1 bloemkool
  • 1 grote struik broccoli
  • 2 à 3 stuks winterpeen
  • Roomboter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Gehaktbal:

  • Snijd alle groenten voor de groentegehaktbal in kleine blokjes, behalve de mais.
  • Kook de kleine ringetjes boontjes kort en laat ze uitlekken op een zeef.
  • Voeg bij het gehakt de gesneden champignons, ui, prei, paprika, boontjes en 2½ eetlepels mais en vermeng het met het gehakt, 1 ei en 2½ eetlepels paneermeel.
    Kneed het gehakt tot één massa en maak met natte handen er gehaktballen van.
  • Braad de gehaktballen goudbruin in de vloeibaar bakken en braden van Croma.
  • Zet het deksel iets schuin op de pan en laat het nog even garen.
  • Blus de gehaktballen af met een ½ kopje water en laat met het deksel op de pan nog even kort door sudderen.

 

De stamppot

  • Snijd de broccoli en bloemkool in kleine stronkjes
  • Kook de bloemkool en broccoli stronkjes beetgaar en laat deze uitlekken in een vergiet
  • Snijd de wortelen in kleine blokjes en kook deze gaar.
  • Stamp eerst de bloemkool, niet te fijn, vermeng het vervolgens met de wortelen en tot slot de broccoli. Goed doorroeren met een spatel.
  • Maak het smeuïg met een klontje boter en op smaak met een snufje zout en peper.
  • Gebruik een voorverwarmd bord en dresseer hier de stamppot op. Voeg de gehaktbal toe en doe hier een beetje jus over.