Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Ingrediënten voor 4 personen:                
  • 1 schaal à 900 gram kalkoenshoarma                                                                                       
  • 4 Santa Maria wraps                                                                          
  • 400 gram Lassie spelt zilvervliesrijst                                                      
  • 1 potje à 350 gram Hak doperwten                                                                                              
  • 1 blikje à gram Bonduelle maïs                                                                                                       
  • 1 rode paprika                                                                                                         
  • 1 zakje à 75 gram veldsla                                                                                                                                      
  • 2 rode uien
  • chili saus
  • Gehakte verse peterselie          
  • Olijfolie voor bakken en braden
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de rode uien in halve ringen en de rode paprika in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok.
  • Zweet de ui-ringen en de rode paprika aan in de olie. Laat het niet kleuren.
  • Voeg de doperwten en de mais toe. Laat het even mee fruiten
  • Pak een andere wok en verhit hier ook 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalkoenshoarma goudbruin
  • Vermeng de kalkoenshoarma met de groentemix
  • Leg de wraps plat neer. Leg de vulling op de wrap, giet er een scheutje chilisaus overheen en rol de wrap stevig op.
  • Verwarm de wraps 5 minuten in een oven op 180°C.
  • Snijd de wrap schuin door. Serveer de veldsla en een timbaaltje spelt zilvervliesrijst erbij. Doe op de veldsla een beetje extra vierge olijfolie en een snufje zeezout.
  • Giet een beetje chilisaus over de wrap en bestrooi met gehakte peterselie.
TIP:

Wijnadvies: Park Villa Chardonnay