Sperziebonen ovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Boodschappenlijstje

4 personen

1 pakje Knorr Sperziebonen ovenschotel

1 pakje Maggi aardappelpuree Naturel met melk en boter
400 gram sperziebonen
100 gram gesneden uienringen

300 gram half-om-half gehakt
75 gram Bon Appetit geraspte belegen kaas
2 klontjes Campina roomboter ongezouten

300 ml Melkunie halfvolle Melk

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Halveer de sperziebonen en kook deze gedurende ca. 5 minuten in ruim water.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verhit een hapjespan en bak hierin het gehakt rul (zonder olie of boter). Voeg de uienringen en de sperziebonen toe. Bak deze kort mee. Giet vervolgens 250 ml water in de hapjespan en voeg de inhoud van het zakje kruidenmix van Knorr toe. Roer het geheel goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Zorg ervoor dat het gehele gehaktmengsel bedekt is met aardappelpuree. Strooi vervolgens de geraspte kaas er overheen.

Bak de ovenschotel in ca. 25 minuten gaar in de oven. Haal het gerecht uit de oven en laat het nog ca. 5 minuten afkoelen voor serveren.


Eet smakelijk!

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.