Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakket Oosterse roerbakgroenten
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 doosje Thaise Penang Curry
  • Koriander

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes
  • Kook de Basmatirijst in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de ui en de knoflook kort mee
  • Doe de Oosterse roerbakgroenten erbij en roer goed om
  • Voeg dan de inhoud van het zakje currypasta, de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en breng het geheel al roerend aan de kook
  • Laat het geheel 3-4 min. zachtjes doorkoken. Garneer het gerecht met vers gesneden koriander en de gebakken knapperige gedroogde uitjes.
  • Serveer de Penang curry met de gekookte rijst