Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 8 Elstar appels
  • 2 flesjes Bockbier
  • 400 gram vegetarisch gehakt
  • 2 teentjes verse knoflook, gehakt
  • 6 roma tomaten in partjes gesneden
  • 2 grote uien in grove blokjes
  • 1 pak champignons roerbakgroenten
  • Olijfolie voor bakken en braden
  • 500 gram aardappelen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kapjes van de Elstar appels en de appels en leg deze apart. Hol vervolgens de appels uit met een lepeltje zodat het klokhuis wordt verwijderd.
  2. Giet 1 ½ flesje Bockbier in een pan, leg de appels in de pan (niet de kapjes) en vul aan met warm water zodat de appels net onder staan, zet het vuur hoog
  3. Als de appels koken gelijk afzetten en dan de kapjes erbij doen, af laten koelen in het vocht
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Snijd de uien in blokjes en zweet ze aan in de olijfolie, laat ze niet kleuren.
    Voeg de gehakte knoflook toe en laat het meefruiten
  6. Het vegetarische gehakt toevoegen, even laten meefruiten, de tomaat toevoegen,
    omscheppen en afblussen met het halve flesje Bockbier
  7. Stoof het gerecht 10-15 minuten op een laag pitje
  8. Voeg de champignons roerbakgroenten toe, omscheppen en even 2 minuten meestoven
  9. Vul de afgekoelde appels met de vegetarische gehakt stoofschotel en zet het kapje erop
  10. Nog 4 minuten in de oven en serveren met gekookte aardappelen