Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 500 g aardappels
  • 400 g magere varkenslapjes
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 winterwortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 200 ml appelsap
  • 2 grote Elstar appels
  • ½ bosje bieslook

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  2. Snijd het vlees in blokjes, breng op smaak met zout en peper, bestuif met bloem en roer goed door elkaar
  3. Verhit olie in een pan en bak het vlees om en om bruin
  4. Schil en snijd de wortel in stukjes
  5. Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn
  6. Voeg de knoflook en ui toe aan het vlees en bak kort mee
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden
  8. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Voeg de aardappel, wortel, champignons, laurier en cranberry’s toe aan het vlees en breng op smaak met zout en peper. Blus af met appelsap, voeg de ontbijtkoek toe en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar
  1. Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes. Voeg de appels circa de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan het stoofpotje. Snijd als laatste de bieslook fijn en strooi over het gerecht.