Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Voor het stoofpotje

4 sukadelappen van elk 150-175 gram
2 eetlepels bloem
4 grote trostomaten
1 blaadje laurier
1 ui in grove parten gesneden

Stoofperen:
1 kg Gieser Wildeman stoofperen
100 gram suiker
2 kaneelstokjes
1 fles Melbec (voor het stoven van vlees en peren)
1 blaadje laurier
50 gram roomboter
1 dl melk
Croma Bakken en Braden vloeibaar
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Laat de Croma Bakken en Braden heet worden in de braadpan, doe ondertussen zout en peper op de sukadelappen en bestrooi ze met bloem

  • Schroei het vlees aan beide zijden dicht (gebruik bij voorkeur een tang) en zet het vuur zacht

  • Voeg de laurier, ui en gesneden tomaat toe. Blus de sukade af met 2 royale glazen rode wijn. Eventueel nog een beetje water toevoegen

  • Laat het vlees 4 uren op een klein pitje zachtjes stoven

  • Schil de stoofperen van het steeltje naar onderen (van boven naar beneden). Laat het steeltje eraan zitten, dat ziet er mooi uit! Eventueel het klokhuis met een boortje verwijderen, maar dat is niet noodzakelijk

  • Doe de peren in een royale pan, voeg suiker, de kaneelstokjes en het blaadje laurier toe en stoof de peren in een halve fles rode wijn. Zorg dat de peertjes onder de wijn staan. Eventueel aanvullen met water

  • Laat ze 3 à 4 uren zachtjes stoven

  • Kook de aardappelen, stoom ze droog, voeg een klontje roomboter toe en bestrooi ze met gehakte peterselie.