Familie Doornbosch, Borgercompagnie

 

DE LEKKERSTE BODEMSCHAT VAN GRONINGEN

Asperges uit Borgercompagnie

 

Sinds 1985 teelt de familie Doornbosch in Borgercompagnie witte asperges. Zij zijn de eerste - en snelste – aspergeteler in Groningen. Door hun unieke en milieubewuste teelwijze slagen zij er elk jaar in om als een van de eersten het ‘witte goud’ te oogsten. Zij verwarmen namelijk hun

aspergevelden met restwarmte uit een biogasinstallatie. Daar groeien de asperges als kool van. Asperges uit Borgercompagnie zijn een milieuvriendelijke, Groninger bodemschat. Heerlijk van

smaak en vol gezondheid. Want ze bevatten weinig calorieën en heel veel goede stoffen. Dus geniet ervan, zolang het kan.

 

 

Zo maakt u ze lekker klaar…

 

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderzijde van de asperge af. Leg ze 30 minuten in koud water. Dan zijn ze straks makkelijker te schillen. Schil de asperge van boven – ongeveer 3 cm onder het kopje – naar beneden. Gebruik hiervoor een asperge- of dunschiller. Leg de geschilde asperges in ruim koud water. Voeg hier een snufje zout aan toe. Breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem dan de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Eet smakelijk.