Tomatensoep met Noorder gehaktballetjes en verse basilicum

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 300 gram Noordergehakt 

  • 1 runderbouillonblokje 

  • 1 fles à 700 ml Sugocasa tomatensaus 

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 fijngesnipperde ui

  • 1 fijngehakt knoflookteentje

  • 4 tomaten

  • Paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  • Breng een halve liter water aan de kook en doe het bouillonblokje erin.

  • Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes en doe ze in de bouillon. Breng de bouillon aan de kook.

    Laat de gehaktballetjes een paar minuten koken totdat ze gaar zijn.

  • Zeef de gehaktballetjes uit de bouillon. Houd de gehaktballetjes apart en bewaar de bouillon.

  • Breng een pan met water aan de kook en zet ook een pan met koud water klaar. Kruis de tomaten in

    aan de boven- en onderkant met een mesje. Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water. Dompel ze daarna in koud water. Zo komt het velletje makkelijk los. Ontvel vervolgens alle tomaten. Snijd ze in 4 partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en zweet hierin de uitjes aan met de gehakte knoflook. Blus het af met de Sugocasa tomatensaus. Giet de bouillon erbij en laat dit gedurende 4 minuten koken.

  • Pureer dit vervolgens met een staafmixer geheel fijn.

  • Breng de soep op smaak met peper en zout.

  • Pak de voorverwarmde borden. Leg in elk bord een paar tomatenblokjes en gehaktballetjes.

    Giet de hete soep er bovenop en garneer met verse basilicum.

 

Noordergehakt

Het magere rundvlees dat wij voor het Noordergehakt gebruiken, komt gegarandeerd van koeien uit het Noorden. Dat wil zeggen: uit Friesland, Groningen of Drenthe. Vandaar ook dat we - voor alle duidelijkheid - ons etiket Puur uit onze Streek erop hebben gezet. Dit Noordergehakt, of een van onze andere gehaktproducten, is een prima basis voor een ouderwets lekkere gehaktbal. Of natuurlijk voor de gehaktballetjes in deze tomatensoep.