Maak je eigen persbericht

Persbericht Jeugd Sponsor Actie

Laat weten dat je meedoet met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie door een kort persbericht te versturen naar de lokale media. Denk hierbij aan de wijk- of dorpskrant en het huis-aan-huis blad. Maar vergeet ook jullie eigen clubblad en website niet. Je kunt het voorbeeld onderaan deze pagina gebruiken en aanpassen met je eigen informatie.

 

Algemene tips:

  • Een leidraad voor het opstellen van een persbericht is het beantwoorden van de vragen: Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? (en eventueel Hoe?).
  • Gebruik een opvallende of originele titel. Waarom zouden mensen dit bericht écht moeten gaan lezen?
  • Vertel daarna kort en krachtig (in maximaal 1 A4) eerst het belangrijkste nieuws en daarna het verdere nieuws. Sluit bij bij wie (contactpersoon) de krant terecht kan voor nadere informatie. Vergeet ook niet de naam en adresgegevens van jouw vereniging of club.

 

Succes!

Voorbeeld persbericht Jeugd Sponsor Actie

Plaats, dag maand 2018

  

P E R S B E R I C H T

  

(naam vereniging of sportclub) wil mensen in beweging brengen voor de 13e Poiesz Jeugd Sponsor Actie

 

alternatief:

 

- (naam vereniging of sportclub) vraagt iedereen: spaar Jeugd Sponsor Munten voor onze club!

 

Elke club of vereniging heeft een verlanglijstje. Bovenaan het verlanglijstje van (naam sportclub of vereniging) staat dit jaar: (spaardoel voor de jeugd).

 

De bedoeling is om dit via de opbrengst van de Poiesz Jeugd Sponsor Actie te realiseren. Wij moedigen mensen daarom aan om hun boodschappen te doen bij Poiesz en Jeugd Sponsor Munten te sparen. Door de munten in de koker te stoppen van (naam sportclub of vereniging) bij de Poiesz supermarkt in (plaatsnaam) helpt u al mee.

 

Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker worden gestopt van (naam sportclub of vereniging), hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging.

 

Jeugd Sponsor Munten krijgt u gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van (naam sportclub of vereniging) is te vinden bij de Poiesz supermarkt in (plaatsnaam). De Jeugd Sponsor Actie loopt van maandag 12 februari t/m 8 april 2018 bij Poiesz supermarkten. 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

naam sportclub of vereniging

 

naam contactpersoon

 

e-mailadres

 

n.a.w.-gegevens

 

telefoonnummer

 

website