Welkom in de Poiesz tent

Stichting De Vakantiebank bezorgt gezinnen die door hun financiële situatie niet op vakantie kunnen alsnog een leuke vakantieweek. Om zo weer even op adem te komen. Poiesz steunt dit goede doel van harte. Met de donatie-actie profiteert u van voordeel en doneren wij van elke verkochte donatie-aanbieding 10 eurocent aan De Vakantiebank. Tevens kunt u uw statiegeld doneren via de gele knop op de emballageautomaat. Alle donaties samen moeten straks een totaalbedrag gaan opleveren waarvan De Vakantiebank twee compleet ingerichte 6-persoons tenten kan kopen. Deze krijgen fraaie staanplaatsen in het Noorden, zodat De Vakantiebank nóg meer gezinnen een wel- verdiende zomervakantieweek kan bezorgen.

Natuurlijk bezorgt Poiesz in deze vakantieweken voor elk gezin gratis de eerste vakantieboodschappen. Dat is hoe we in het Noorden elkaar welkom heten.

 

Vakantielocaties in het Noorden

Nu al heeft De Vakantiebank een vakantieaanbod op 40 locaties in Nederland en België. Hiervan bevinden zich 3 in het Noorden. Maar straks met de Poiesz tenten erbij wordt dit uitgebreid naar 5 locaties. En er is altijd een Poiesz supermarkt in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.devakantiebank.nl. En houd onze website in de gaten voor het verloop van deze actie.

Pim Loeff, projectleider De Vakantiebank in Groningen:

Deze zomeractie van Poiesz is mooier dan we hadden durven dromen. 

  

Stichting De Vakantiebank uit Groningen bezorgt gezinnen die door hun financiële situatie niet op vakantie kunnen alsnog een leuke vakantieweek. Om zo weer een beetje op adem te komen. Een nobel streven dat ruim 10 jaar geleden ontstond bij de directie van wat toen de grootste kampeerwinkel van Nederland was: De Vrijbuiter in Roden. Zij vonden dat de grootste kampeerwinkel ook een groots gebaar moest maken en daarom werden voor minder bedeelden gratis kampeervakanties geregeld. 

 

Van 40 naar 1.000 vakanties per jaar

 

In de beginjaren van De Vakantiebank ging het om zo’n 40 gezinnen per jaar. Maar inmiddels is De Vakantiebank verzelfstandigd. Dit was noodzakelijk omdat De Vrijbuiter werd overgenomen en de nieuwe eigenaar niet van plan was dit mooie voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen mee over te nemen. Maar terwijl De Vrijbuiter in 2018 failliet ging, is het in de tussenliggende tijd met De Vakantiebank steeds beter gegaan. Er zijn nu twee vaste deeltijd-medewerkers in dienst, waaronder Pim Loeff als Projectleider en Anita Schelling als Office Manager. Samen met de welkome support en inzet van 7 vrijwilligers werkt De Vakantiebank nu landelijk en is het aantal aangeboden vakanties vergroot naar 340 in 2018. Voor 2019 ligt de doelstelling op 500 en voor 2020 werkt men aan een verdubbeling daarvan, namelijk 1.000 vakanties. 

 

Verbetering van het aanbod in het Noorden

 

De reden voor de ambitieuze groeidoelstelling is simpel. Nu overtreft de vraag nog steeds het aanbod. Momenteel staan er 800 gezinnen ingeschreven voor 500 plekken. Dit zegt alles over de noodzaak van De Vakantiebank in Nederland. Gezinnen zijn superblij om eindelijk weer eens op vakantie te kunnen. Sommigen zijn al 10 jaar of meer niet op vakantie geweest. Om in aanmerking te komen voor een vakantie moet men een kort verhaaltje schrijven en wat je hoort is soms ten hemel schreiend. Daarom zijn we ook zo blij met deze spontane actie van Poiesz. Het helpt ons niet alleen om onze doelstelling te halen, maar het helpt ook ons vakantieaanbod in het Noorden te verbeteren. 

 

We kunnen nu zo’n 5 à 10 jaar vooruit

 

De 500 plekken die we nu hebben, zitten voor een groot deel in het Zuiden. In ons aanbod kennen we drie soorten plekken: eigen tenten, vrije plekken op vakantieparken en particulieren die hun huisje beschikbaar stellen. De opbrengst van de Poiesz donatie-actie willen we gebruiken voor nieuwe tenten. We zijn nog in onderhandeling over waar we de tenten willen neerzetten. Favoriet zijn de plaatsen waar ook Poiesz supermarkten zijn gevestigd, om zo onze kampeergasten van hun gratis eerste vakantieboodschappen te voorzien. Want voor wie het niet breed heeft, kunnen ook het doen van vakantieboodschappen en belemmering zijn om op vakantie te gaan. Immers, campingwinkels behoren niet tot de goedkoopste winkels. En ook dat telt mee als je elk dubbeltje moet omkeren. 

 

Uit naam van onze gasten: Dankjewel

 

Kortom, deze spontane zomeractie van Poiesz is meer dan welkom. Wij zijn hier dan ook superblij mee. Ik zeg hierbij – uit naam van onze gasten -  van harte dankjewel.