Verse Pompoensoep

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1000 ml water
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout
  • Poiesz vers pompoensoeppakket

Bereidingswijze

  1. Was de groenten. Schil de pompoen, appel en gember.
  2. Snij de pompoen in de lengte door midden, verwijder de pitten en snij in stukjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snij in stukjes. Snij de wortel en gember in kleine stukjes.
  3. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de sjalotten. Pers de sinaasappel.
  4. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de knoflook, sjalotten en gember 3 minuten op laag vuur. Bak de wortel en pompoen 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  5. Voeg het water, de groentebouillonblokjes, het sinaasappelsap en de appel toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.