Doneer mee en steun het Weide Weelde Fonds! - week 18

Steun een vogelrijke wei

Het Weide Weelde Fonds draagt bij aan projecten die ten goede komen aan de leefomstandigheden van de weidevogel. Zij steunen een groep trotse Noord-Nederlandse boeren die zich inzetten voor rijke weiden; kruidenrijk grasland vol vogelgeluiden.

 

Poiesz organiseert al jaren donatie-acties om fondsen en goede doelen in het Noorden te steunen. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze klanten. Door middel van de donatie-acties steunen zij het goede doel, terwijl zij zelf profiteren van de voordelige aanbiedingen. In de lente is er een donatie-actie voor de natuur van het Noorden. Hierbij wordt gedoneerd aan het ‘Weide Weelde Fonds’ dat is opgericht voor het verbeteren van de natuurlijke leefomstandigheden van de weidevogel. Denk hierbij aan: het kruidenrijk maken van stukken land. Maar ook het aanleggen van vogelvriendelijke oevers en hoogwatersloten met terrasoevers.

 

Van elk verkocht donatie-product gaat 10 eurocent naar het Weide Weelde Fonds. Daarnaast gaat er ook 2 eurocent van elke verkochte verpakking Noordertrots zuivel naar het Weide Weelde Fonds. Ook is mogelijk uw statiegeld te doneren door middel van de gele knop op de flessenautomaat.

 

Wat er met het geld gebeurt? Dat wordt gestoken in prachtige projecten! Zoals bijvoorbeeld:

Natuurvriendelijke oever en plasdrassen | Marten de Jong – Baaium

Bloemrijke Weides | Adrian Langereis – Ten Boer

Greppelplasdras en kruidenrijk grasland | Jelle Osinga – Oudega (SWF)

Plasdras | Ronnie van Daatselaar – Oosterwolde

Natuurvriendelijke oever | Wim Wijnhout – Wijhe

Greppelplasdras | Jelle Zeilstra – Gaastmeer

 

Daarnaast is geld beschikbaar gesteld voor een mobiele pomp. Dit naar aanleiding van een verzoek dat is ingediend door Jelle Osinga (Oudega – SWF). Er zitten meerdere Weide Weelde boeren vlakbij elkaar in dit gebied. Met de mobiele pomp kunnen zij last minute een plasdras die droog dreigt komen te staan aanvullen, zodat deze belangrijke plek voor de weidevogels lang genoeg in stand gehouden kan worden. Als deze te vroeg droog komt te staan, heeft dit invloed op het vinden van voedsel, het foerageren en vliegvlug laten worden van de kuikens. De pomp is reeds gekocht en in het bezit van de boeren.

 

Dit voorjaar wordt gerealiseerd:

Greppelplasdras | Anco Heida – Koudum

Greppelplasdras bij een niet Weide Weelde boer (langs de spoorlijn Sneek – Stavoren)

 

Doneert u mee? Deze week kan dat onder andere met onderstaande aanbiedingen! Deze aanbiedingen zijn geldig van maandag 19 april tot en met zondag 25 april.