Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 pastinaak (geschild, in kleine blokjes)
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 potten wildfond of
  • 2 potten vleesfond
  • 250 gram gerookte eendenborst

 

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en 1 eetlepel tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Voeg de fond en 1 pot water toe en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de bouillon indien nodig op smaak met zout en peper of een stukje bouillontablet.
  3. Snijd de eendenborst in zeer dunne plakjes en leg ze 2 minuten voor het serveren in de hete bouillon.
  4. Neem de pan van de warmtebron en schep de bouillon in kommetjes. Bestrooi met nog wat tijm en peper en serveer direct.
TIP:

Gebruik in dit recept ook eens gevogeltefond en vervang de eendenborst door dunne plakjes gerookte kipfilet.