Zuid-Afrikaanse Bobotie
Boodschappenlijstje

4 personen

1 pak Knorr Wereldgerecht Zuid Afrikaanse Bobotie

350 gram gehakt

1 zak à 500 gram sperziebonen

2 Granny Smith appels
1 beker à 125 ml Melkan crème fraîche

 

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak of rul het gehakt in een koekenpan. Voeg de inhoud van het zakje "kruidenmix" uit het pak Knorr Bobotie en de sperziebonen toe. Bak dit gedurende 5 minuten mee. Snijd ondertussen de appels in stukjes. 
Voeg aan het gehaktmengsel de inhoud van het zakje "saus" toe. Giet er vervolgens 300 ml koud water bij en 125 ml crème fraîche. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe. Verhit deze 1 minuut mee.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat in ca. 14 tot 16 minuten goudbruin bakken in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de rijst in ruim water in ca. 10 minuten gaar. Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Roer de rijst voor het serveren nog even door. Serveer de rijst apart van de saus.


Eet smakelijk!

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.