Veel gestelde vragen

Met welk vervoersmiddel kan ik het beste naar het Jubileum Festival komen?
Wij verzoeken een ieder die in Sneek en omgeving woont om met de fiets te komen. Een ieder die buiten Sneek woonachtig is kan het beste met de auto naar recreatiecentrum De Potten komen. Je kunt dan je auto gratis parkeren op één van de aangegeven (let op de borden) terreinen waarbij de parkeerwachten je hierbij zullen helpen. Hiervoor geldt wel vol=vol.

 

Ik heb een elektrische auto, kan ik die opladen?
Helaas, op de parkeerterreinen zijn geen laadpalen voor elektrische auto’s.

 

Vanaf hoe laat kan ik naar binnen? Ik zie namelijk dat het festival om 12.00 uur begint en ik wil niets missen van het programma.
Het festival wordt georganiseerd van 12.00 tot 17.00 uur op de betreffende dagen waarbij je tot 16.00 uur binnen kunt komen. Het is niet gezegd dat je vijf uur aanwezig moet zijn, maar het programma nodigt hier wel voor uit!

 

Wat voor activiteiten worden er georganiseerd op het Poiesz Jubileum Festival?
Er is met een totaal van 100 onderdelen een groot aanbod aan activiteiten voor jong en oud waarbij voor een aantal activiteiten ter plekke moet worden ingeschreven. Hierbij geldt vol = vol. Daarnaast is er ook een groot aantal activiteiten waar geen inschrijving voor nodig is.

 

Zijn er ook kluisjes waar ik mijn (waardevolle) spullen in kan bewaren?
Er zijn geen kluisjes en er is geen bewaakte garderobe aanwezig. Het is aan te raden om zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee te nemen!

 

Hoe kan ik de consumpties betalen tijdens het Poiesz Jubileum Festival?
Bij binnenkomst ontvang je een aantal consumptiebonnen. Deze kun je gebruiken voor het betalen van consumpties. Wanneer deze consumptiebonnen op zijn kun je tegen betaling (contant of met PIN) nieuwe consumpties halen. Voor het eten hoef je geen consumptiebonnen in te leveren.

 

Mag ik eigen eten en/of drinken meenemen naar het festival?
Op het festivalterrein is een groot aanbod van eten en drinken. Het is dan ook niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen met uitzondering van voeding voor baby’s of specifieke persoonlijke behoeftes die naar verwachting niet kunnen worden verstrekt.

 

Mag ik roken op het festivalterrein?
Het festivalterrein is rookvrij. Wel hebben we op een aantal plekken een rookzone ingericht.

 

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan. Uiteraard zijn hulphonden wel welkom.

 

Ik ben bijna 18 jaar. Kan ik daarom bij de entree ook een polsbandje ontvangen voor 18 jaar en ouder?
Als organisator van het festival vinden wij het belangrijk om ook op het gebied van de verkoop van alcohol aan jongeren de regels te volgen en onze verantwoordelijkheid hierin te nemen. Bij de entree zal dus een scheiding worden aangebracht tussen gasten die 18 jaar en ouder zijn en gasten die 17 jaar en jonger zijn. We gaan hierbij uit van de geboortedatum zoals vermeld op je ID bewijs. Ook al ben je dus bijna 18 jaar, je zult een polsbandje van 17 jaar en jonger ontvangen.

 

Als er iets met mij gebeurt bij een activiteit, ben ik dan ook verzekerd?
Iedereen die aanwezig is en meedoet aan een activiteit doet mee op eigen risico. Poiesz draagt geen enkele verantwoordelijkheid hiervoor en kan nergens voor aansprakelijk worden gesteld.

 

Is er ook EHBO aanwezig op het festivalterrein?
Uiteraard is er een EHBO post aanwezig met deskundige mensen.

 

Goed om te weten!
Uiteraard willen wij jullie vragen om het festivalterrein netjes achter te laten en je eigen afval op te ruimen en in de daarvoor bestemde afvalbakken te doen. Op deze manier zorgen we dat het een prettig verblijf voor een ieder zal zijn.

 

Daarnaast maken we tijdens het festival gebruik van veel Poiesz vrijwilligers waarbij we jullie allen om begrip vragen als het wellicht iets langer duurt dan dat je gewend bent.