Pulled pork Bekijk recepten!

Pulled pork van de BBQ

Pulled pork is een populaire keuze onder de vleesliefhebbers. Deze barbecue klassieker is relatief eenvoudig en op verschillende manieren te bereiden. Het varkensvlees staat bekend om zijn sappige en malse textuur en kan eindeloos gecombineerd worden. Kies bijvoorbeeld voor een salade of een broodje met pulled pork.    

 

Het bereiden van pulled pork

Een langzame bereiding is bij pulled pork van groot belang. Na het inwrijven van de kruiden op het vlees, wordt het zorgvuldig bereid door het langzaam te garen op een barbecue of in een stomer gedurende enkele uren. De langzame bereiding zorgt ervoor dat het vlees uit elkaar valt en sappig blijft. Aan de buitenkant ontstaat een rokerige korst en het vlees wordt heerlijk zacht. Na de bereiding kan het vlees letterlijk uit elkaar getrokken worden, vandaar de naam “pulled” pork. 

 

Drie heerlijke pulled pork gerechten 

Pulled pork kan op verschillende manieren geserveerd worden. We hebben diverse gerechten voor je op een rijtje gezet. Zo zet jij iets lekkers én iets makkelijks binnen no-time op tafel. Denk bijvoorbeeld aan de volgende variaties van pulled pork recepten voor op de bbq:

 

  1. Poiesz Pistolet Pulled Pork
  2. Pulled pork van varkenshaas
  3. Loaded fries met pulled pork

 

Idealiter wordt pulled pork gemaakt met procureur (varkensnek), maar je kunt er ook prima varkenshaas voor gebruiken. Verpak de varkenshaasjes in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Wil je iets extra's toevoegen? Kies er dan voor om een lekkere barbecuesaus te maken en het vlees hierin te marineren. Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en geniet! Een andere overheerlijke manier om pulled pork te maken is met loaded fries. Bak hiervoor patat, zorg voor een lekkere kaassaus en top dit af met pulled pork als topping. Dit populaire gerecht is eenvoudig te maken en dient als een heerlijke maaltijd of bijgerecht.  

De lekkerste BBQ recepten van Poiesz Supermarkten

Voor de lekkerste bbq-recepten ben je bij Poiesz supermarkten aan het juiste adres. Liever iets anders op de bbq dan pulled pork? Kies bijvoorbeeld voor gerechten met zalm of spareribs, of vegetarische gerechten en geniet van een heerlijke barbecue. Eet smakelijk!