Noordertrots suikerbrood met cranberry botercrème

Ingrediënten voor 2 perso(o)n(en)

1 half Noordertrots suikerbrood
1 pakje roomboter à 250 gram op kamertemperatuur

250 gram verse cranberries of een potje cranberrygelei
1⁄2 glas sinaasappelsap
3 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 5 minuten

Voorbereding: 10 minuten

 

Werkwijze

  1. Sla bij het gebruik van cranberrygelei uit een potje deze stap over: Doe de gewassen cranberries samen met de suiker en het sinaasappelsap in een steelpan. Laat de cranberries bijna stuk koken. Er mogen nog hele exemplaren bij zitten, maar voor het grootste deel wilt u zachte cranberries.
  2. Laat de cranberrygelei goed afkoelen.
  3. Klop de boter luchtig met een mixer totdat deze wit is.
  4. Mix steeds 2 eetlepels cranberrygelei door de boter totdat er 6 eetlepels vermengd zijn. De boter heeft als het goed is nu een mooie, roze kleur.
  5. Smeer de cranberry botercrème op het suikerbrood.