Keten duurzaam varkensvlees

Milieu, dierenwelzijn en dierengezondheid zijn belangrijk. Daarom is Poiesz partner van Keten Duurzaam Varkensvlees. Een samenwerkingsverband van alleen Nederlandse varkensboeren, slachterijen, slagers en supermarkten die deze drie waarden centraal stellen.

 

Beter voor het milieu 

De boerderijen van Duurzaam Varkensvlees gaan slim om met energie. Waar mogelijk wordt er zelfs energie opgewekt. Ten opzichte van de traditionele varkenshouderij wordt er aanzienlijk minder energie gebruikt, minder broeikasgassen uitgestoten en minder meststoffen geproduceerd. Daarom is Duurzaam Varkensvlees ook beter voor het milieu.

 

Smakelijk en betaalbaar 

Zorgen voor gezonde dieren is een gezonde gedachte. Want als een varken een gezond leven heeft genoten, kunt u ook meer genieten van een (h)eerlijk en verantwoord stukje varkensvlees. Dit alles voor de prijs die u van ons gewend bent. Dus wel duurzamer, maar niet duurder.

Herkenbaar aan de groene sticker 

Het duurzame varkensvlees herkent u aan de sticker ‘Duurzaam Varkensvlees’. Smaakvol varkensvlees gemaakt met respect voor dier en milieu.

 

 

 

Bezoek boerderij ‘Knorhof’

Éen van de deelnemers aan Duurzaam Varkensvlees is boerderij ‘Knorhof’ van Cor en Corine de Ruijter in Oudega. Van dit familiebedrijf en vergelijkbare bedrijven is het duurzame varkensvlees van Poiesz afkomstig.Boerderij ‘Knorhof’ heeft een zichtstal waar u het gehele jaar door welkom bent. U kunt hier een kijkje nemen om te zien hoe de varkens leven. Kijk voor meer informatie op www.stapindestal.nl