Kip van een langzamer groeiend ras

Kip van een langzamer groeiend ras is een stap die genomen is om kippen een zo goed, gezond en natuurlijk mogelijk leven te laten leiden. En tegelijkertijd ook rekening te houden met milieufactoren, zoals water- en energieverbruik en recycling van grondstoffen. Dit alles tegen een betaalbare prijs. Kip van een Langzamer Groeiend Ras herkent u aan dit ronde zegel.

 

 

Langzamer is beter

Kip van een Langzamer Groeiend Ras is vitaler en gezonder, omdat deze kip langzamer groeit dan een snelgroeiend ras. Omdat deze kip gezonder is, hoeft er ook minder vaak antibiotica gebruikt te worden.

 

Meer leefruimte voor de kip

Kip van een Langzamer Groeiend Ras leeft in een natuurstal met een natuurlijk dag- en nachtritme. Voor verse lucht en ventilatie kunnen de zijkanten van deze stal worden opengezet. Verder hebben de kippen meer leefruimte.

 

Gebruik van sojavoer

Voor ontspanning en afleiding zijn er pikstenen, strobalen en zitstokken. Ook krijgt deze kip sojavoer van gecertificeerde, duurzame herkomst. Daarnaast wordt er zo verantwoord mogelijk gebruik gemaakt van water, energie en grondstoffen.

 

Kipassortiment bij Poiesz

Poiesz streeft ernaar om het kipassortiment en de kipreclames zoveel mogelijk in te vullen met Kip van een langzamer groeiend Ras. Maar omdat de beschikbaarheid (nu nog) beperkt is, lukt dit niet altijd. Maar als de ronde zegel op de verpakking staat, weet u zeker dat u goed zit. Kip van een langzamer groeiend ras is dagelijks vers en betaalbaar verkrijgbaar bij uw Poiesz slager.