Noordertrots gehakt: van vlees van runderen uit het Noorden

Steeds meer klanten willen weten waar hun vlees vandaan komt. Uw Poiesz slager geeft die duidelijkheid. Met Iers rundvlees. Met Kip van een langzamer groeiend ras. En met Duurzaam Varkensvlees. Immers, van dit vlees is het helder en duidelijk waar het vandaan komt. Of hoe of waar een dier geleefd heeft. Dit geldt ook voor ons Noordergehakt. En voor andere gehaktproducten die uw Poiesz slager zelf op ambachtelijke wijze maakt.

 

Vlees uit eigen regio

Elke dag vers rundergehakt in uw Poiesz supermarkt. Gedraaid door uw Poiesz slager met ons eigen kruidenmengsel. Bent u benieuwd waar jouw vlees vandaan komt? Bij Poiesz geven wij je graag duidelijkheid! Neem bijvoorbeeld het rundergehakt dat speciaal geselecteerd wordt voor Poiesz, dit komt van Holstein melkkoeien uit het Noorden. De melkkoeien worden ook wel dubbeldoelkoeien genoemd. Ze hebben hun leven lang geleefd op de boerderij om melk te produceren voor de melkveehouder.

 

Het vlees wordt op één locatie speciaal geselecteerd voor Poiesz supermarkten. Ook wordt hier de herkomst locatie en de tracering gewaarborgd. Zo spelen we in op de toenemende vraag van de consument om een regionaal of lokaal herkenbaar product aan te kunnen bieden. Zoals dit regionale en verantwoorde dubbeldoelkoeien vlees!

 

Lekker: gevarieerd geleefd en gevoerd, dat proef je!

Een koe die elke dag, week-in-week-uit een topprestatie levert. Hierdoor leeft en eet de koe ook anders. Zo mogen de melkkoeien zomers vaak in de Nederlandse weide grazen. En hebben ze de mogelijkheid zich te goed te doen aan het verse gras dat daar groeit. Doordat de koe een aantal jaren op deze wijze leeft, eet en melk geeft is het vlees van de melkkoe ook absoluut anders van smaak!

 

Duurzaam: lagere ecologische voetafdruk met vlees van melkkoeien (dubbeldoelkoe)

Het vlees van de melkkoe is voor de boer vooral een bijproduct, het belangrijkste doel van de boer is immers om de koe melk te laten produceren. Doordat dit vlees een bijproduct is van de melkveehouderij en doordat in deze sector de productiviteit in Nederland zeer hoog ligt, is ook de broeikasemissie van dit vlees relatief laag, zeker vergeleken met vlees van de vleesveestapel. Zo produceert een Nederlandse melkkoe gemiddeld per kilo kaas ook ongeveer 45 gram rundvlees als bijproduct (45 gram in levend gewicht incl. kalveren als gevolg van de melkproductie t.b.v. het vleesvee, van Nederlandse origine).

 

Informatie Gosschalk

Gosschalk is een familiebedrijf dat al 5 generaties bestaat, gebouwd op de kernwaarden kwaliteit en continuïteit. De basis van Gosschalk werd al eerder gelegd, maar in 1926 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie in Epe. Dit aan de rand van het bosrijke gebied de Veluwe, centraal gelegen in Nederland. Het bedrijf is nog steeds voor 100% eigendom van de familie en ook het dagelijks bestuur wordt geleidt door de familie Gosschalk.

 

De kernactiviteiten bestaan uit het slachten en het verwaarden van rund- en  varkensvlees. Waarbij er voornamelijk Nederlandse melkkoeien en vleesvarkens worden verwerkt. Een complete productieketen staat op het bedrijven terrein van Gosschalk, waardoor het volledige verwerkingsproces kan worden uitgevoerd. Van slachting tot een gebruiksklaar vleesproduct voor de consument. Zodoende is Gosschalk in staat diverse marktsegmenten te bedienen, van vleeswerkers tot Retail en Horeca.