Kerstbrunch in Groningen

Vind jij het ook zo lekker om met kerst uitgebreid te brunchen? Dé ideale gelegenheid om met familie bij elkaar te komen en te genieten van een kerstbrunch in Groningen. De uitslapers kunnen nog even in bed blijven liggen, terwijl de vroege vogels al een mooie wandeling door Groningen maken om vervolgens voorbereidingen te treffen voor de kerstbrunch.  

  

Een kerstbrunch is hét moment om eens goed uit te pakken. Je kunt er namelijk fantastische gerechten voor maken. Maar hoe ga je dit aanpakken? 

Stel je eigen kerstbrunch samen

Voor het samenstellen van de kerstbrunch zijn een aantal dingen belangrijk: 

 

  • Zorg voor een goede balans tussen zoet en hartig
  • Houd rekening met de dieetwensen van je gasten
  • Maak de porties niet te groot 

 

Je kunt allerlei soorten gerechten serveren tijdens een kerstbrunch in Groningen. Begin met een soepje vooraf, kies bijvoorbeeld voor een kaassoep met broodknoedels.  

 

Vervolgens kun je de tafel uitgebreid dekken met verschillende recepten. Denk aan afwisseling van warme en koude gerechten en een mix van vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Ook kun je ervoor kiezen om salades te bereiden als bijgerecht.

 

Denk naast het eten ook aan genoeg drinken. Richt bijvoorbeeld een aparte drankentafel in. Zo heb je voor iedereen genoeg keuze en staat je eettafel niet overvol. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze kerstbrunch recepten

Drie eenvoudige kerstbrunch recepten

Het is begrijpelijk als je de kerstbrunch eenvoudiger wilt houden. Een uitgebreid kerstonbijt of diner kan immers al veel inspanning vergen. Daarom hebben we voor jou deze drie simpele kerstbrunch recepten geselecteerd: 

 

  1. Triangel met zalm en garnalen
  2. Kerst wentelteefjes
  3. Thaise groentepasteitje met mango

 

Met deze recepten word je kerstbrunch in Groningen een geweldige en heerlijke ervaring! 

Kerstbrunch boodschappen bij Poiesz supermarkten in Groningen

Ben je geïnspireerd geraakt om een kerstbrunch te gaan organiseren? Dan kun je bij onze winkel in Groningen terecht voor al je boodschappen.  

 

Liever de boodschappen voor de brunch bestellen en laten bezorgen in Groningen? Dit kan! Bestel snel en eenvoudig al je producten voor de kerstbrunch via onze webshop. Zo kun je last-minute nog op tijd jouw boodschappen in huis halen om aan de slag te gaan met de kerstbrunch.