Kipgehakt met penne rigate pasta, spinazie en grana padono kaas
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
1 bakje à 300 gram Scharrelkip gehakt
1 zak à 500 gram Grand’Italia Penne Tradizionali
1 zak à 450 gram verse spinazie
1 bakje à 150 gram gesnipperde uitjes
1 zakje à 60 gram Galbani geraspte Grana Padano
1 flesje à 250 ml Melkan kookroom
2 teentjes knoflook
Blue Band vloeibaar voor bakken en braden
Bereidingswijze
Snijd 1 teentje knoflook in kleine stukjes. Pel het andere teentje knoflook, maar laat deze heel. Deze wordt gebruikt om mee te roeren.
Verhit Blue Band vloeibaar bakken en braden in een pan en voeg het kipgehakt toe.
Roer het gehakt los in de koekenpan. Voeg 4 eetlepels gesnipperde uitjes en de gehakte knoflook toe. Blus het gehakt af met 250 ml kookroom en zet het weg op laag vuur.
Kook 4 koffiekopjes pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een beetje Blue Band vloeibare bakken en braden in een wok. Wok de spinazie kort en roer hier doorheen met een teentje knoflook aan de vork geprikt.
Voeg de spinazie bij de pan met het kipgehakt en de room. Roer het goed door. Voeg eventueel nog wat kookroom toe.
Meng vervolgens de pasta met het geheel en bestrooi dit naar smaak met de Grana Padano kaas.