Kipgehakt met penne rigate pasta, spinazie en grana padono kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 bakje à 300 gram Scharrelkip gehakt
  • 1 zak à 500 gram Grand’Italia Penne Tradizionali 
  • 1 zak à 450 gram verse spinazie
  • 1 bakje à 150 gram gesnipperde uitjes
  • 1 zakje à 60 gram Galbani geraspte Grana Padano
  • 1 flesje à 250 ml Melkan kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • Blue Band vloeibaar voor bakken en braden

Bereidingswijze

  • Snijd 1 teentje knoflook in kleine stukjes. Pel het andere teentje knoflook, maar laat deze heel. Deze wordt gebruikt om mee te roeren.  
  • Verhit Blue Band vloeibaar bakken en braden in een pan en voeg het kipgehakt toe.
  • Roer het gehakt los in de koekenpan. Voeg 4 eetlepels gesnipperde uitjes en de gehakte knoflook toe. Blus het gehakt af met 250 ml kookroom en zet het weg op laag vuur.
  • Kook 4 koffiekopjes pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een beetje Blue Band vloeibare bakken en braden in een wok. Wok de spinazie kort en roer hier doorheen met een teentje knoflook aan de vork geprikt. 
  • Voeg de spinazie bij de pan met het kipgehakt en de room. Roer het goed door. Voeg eventueel nog wat kookroom toe. 
  • Meng vervolgens de pasta met het geheel en bestrooi dit naar smaak met de Grana Padano kaas.