Blauwe bessen uit Drenthe: dat is de natuur van het noorden op z'n allerbest

Een blauwe bes is een gecultiveerde bosbes. Alleen groter, ronder en met wit – in plaats van rood – vruchtvlees. De ‘roots’ ervan liggen in de V.S. Maar tegenwoordig wordt de blauwe bes ook in ons eigen Noorden geteeld. Onder meer in Drenthe, waar de families Bussemaker, IJken en Koops hun krachten hebben gebundeld in Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe u.a.  

 

Vanaf april komen blauwe bessen uit de kas, maar vanaf begin juli tot eind september worden ze buiten geoogst. Om je de allerbeste bessen te garanderen, worden de bessen direct na pluk gekoeld, in bakjes gedaan en getransporteerd naar Poiesz. Alleen zelf plukken is nóg verser.  

  

De zoete blauwe bes kunt u zo uit het vuistje eten. Maar ze zijn ook heerlijk in fruitsalades, yoghurt, pannenkoeken en smoothies. Kinderen vinden blauwe bessen ook lekker. En samen met het lekkere krijgen ze ook het gezonde van de bes naar binnen, zoals: vitamines, mineralen, sporenelementen en antioxidanten… Kortom: de blauwe bes is de natuur van het Noorden op z’n allerbest.  

 

Dus als je het allerbeste wilt, pak dan blauwe bessen van Noordertrots. Want dichtbij en met liefde geteeld en geoogst is verser en lekkerder. Proef zelf maar!