Blauwe bessen uit Drenthe: dat is de natuur van het Noorden op z'n allerbest

Een blauwe bes is een gecultiveerde bosbes. Alleen groter, ronder en met wit – in plaats van rood – vruchtvlees. De ‘roots’ ervan liggen in de Verenigde Staten, maar tegenwoordig wordt de blauwe bes ook in ons eigen Noorden geteeld. Onder meer in Drenthe, waar de families Bussemaker, IJken en Koops hun krachten hebben gebundeld in Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe u.a.. In 2008 hebben zij de handen in een geslagen en zijn ze goed voor meer dan 40 hectare aan blauwe bessenplanten.

 

Vanaf april komen blauwe bessen uit de kas, maar vanaf begin juli tot eind september worden ze buiten geoogst. Om u de allerbeste bessen te garanderen, worden de bessen direct na het plukken gekoeld, in bakjes gedaan en getransporteerd naar uw Poiesz supermarkt. Alleen zelf plukken is nóg verser.  

  

De zoete blauwe bes kunt u zo uit het vuistje eten. Maar ze zijn ook heerlijk in fruitsalades, yoghurt, op pannenkoeken en door smoothies. Kinderen vinden blauwe bessen ook lekker. En samen met het lekkere krijgen ze ook het gezonde van de bes naar binnen, zoals: vitamines, mineralen, sporenelementen en antioxidanten. Kortom: de blauwe bes is de natuur van het Noorden op z’n allerbest.  

 

Dus wanneer u het allerbeste wilt, pak dan de blauwe bessen van Noordertrots. Want dichtbij en met liefde geteeld en geoogst is verser en lekkerder. Proef het zelf! 

 

Terug naar de Noordertrots pagina