NOORDERTROTS GOUDSE KAAS

Al jaren zeer geliefd bij kaaskenners: Goudse kaas uit Noord-Holland. Er zijn maar liefst zes verschillende smaken: van romig jong tot robuust overjarig. Lekkere kaas begint bij gezonde koeien. Boer Thijs van der Meer en kaasmaker Fred Raaijmakers vertellen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een kaas die zo lekker is, dat hij wereldwijd in de prijzen valt. Verkrijgbaar bij Poiesz als Noordertrots Goudse kaas!


Zilte Zuiderzee
Thijs zou nergens anders willen wonen dan in het Noord-Hollandse Winkel, waar hij uitkijkt op uitgestrekte vlaktes. Zijn goed verzorgde koeien, 115 zwart witte exemplaren, ademen zilte lucht in en grazen op de voormalige bodem van de Zuiderzee. Zo komt de Noordertrots Goudse kaas aan haar zilte smaak. Thijs: “Al wordt kaas ook altijd nog gepekeld”.

Smakelijk voorjaar
In het voorjaar maken de koeien sprongetjes van blijdschap omdat ze weer naar buiten mogen en lekker vers gras kunnen eten. Ook voor boeren en kaasmakers is het een mooie periode.

Het gras is sappig en daardoor zijn de vetten in de melk heel zacht. Kaas die met deze melk gemaakt wordt, is smeuïg en ontzettend smaakvol. Fred: “Het gras maakt de melk.” Noordertrots goudse kaas vervangt bij ons bijzonder lekker kaas. Welke van de zes smaken probeer jij als eerste uit?

 

Terug naar de Noordertrots pagina