Biologische granola uit het noorden

De Noord-Nederlandse bodem blijft ons verrassen. Biologische spelt uit de regio is de basis van de nieuwe Noordertrots granola. Drie varianten bevatten heerlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Zo begin je de dag knapperig én verantwoord.

Aandacht voor smaak
Noordertrots granola bestaat voor meer dan 50% uit biologische spelt en is rijk aan vitaminen, mineralen en onverzadigde vetten. Simon Brouwer, accountmanager bij StreekSelecties heeft naast de grondstoffen veel aandacht besteed aan de smaak: “Kaneel en spelt geven de granola zijn basissmaak. Uit tien varianten heeft het testpanel van Poiesz er vervolgens drie gekozen.

Cruesli, muesli, granola
Er bestaan verschillende ontbijtgranen. Simon raadt aan altijd goed te kijken naar de samenstelling. “Granola heeft een gezond imago, maar de meeste varianten barsten van de suikers. Wij hebben ervoor gekozen biologische spelt als basis te gebruiken en geen suikers toe te voegen. 

 

 

Anders ontbijten
Het valt Simon op dat ontbijten in Noord-Nederland aan het veranderen is: “Steeds meer mensen stellen het ontbijt uit of eten onderweg iets. Dat levert niet altijd gezonde keuzes op, zoals een koek bij de koffie. Met de Noordertrots granola bieden we een makkelijk en verantwoord alternatief.”

Kaf en koren
De naam granola komt van het Latijnse woord granulum, wat korrel betekent. Graan is de basis, bijvoorbeeld havermout of spelt. Mark Smit, categorymanager ontbijtgranen: “Spelt is een oergraan is en één van de meest onbewerkte graansoorten. Onze spelt krijgen we van een biologische teler uit Groningen. Het pellen en schoonmaken gebeurt in de Noordoostpolder, waar we letterlijk het kaf van het koren scheiden. De losgekomen korrels worden geroosterd en krijgen zo hun knapperige karakter.”

Van land tot klant
Poiesz en Simon hebben samen alle producten gevonden die nodig zijn om de biologische spelt om te toveren in drie heerlijke smaken Noordertrots granola. Simon is trots op de gebundelde krachten: “Er is weer een heel nieuwe keten ontstaan van land tot klant. Waarom ook zou je iets van ver halen, als er dichtbij ook goede grondstoffen zijn?”

Heb je zin gekregen in heerlijk knapperige granola van Noordelijke bodem? Van ons hoef je niet te wachten op het ontbijt! Noordertrots granola ligt in drie smaken voor jou klaar in de winkel

 

 

Terug naar de Noordertrots pagina