Ambachtelijke kwaliteit, maar dan op grote schaal

Een echt Nederlandse traditie, oliebollen in december! Ook specialist Stephan Venema heeft warme herinneringen aan het pannetje op het vuur vroeger bij hem thuis. Inmiddels is hij het hele jaar bezig met Noordertrots oliebollen. Samen met zijn team levert hij vanuit Sneek dagelijks 750.000 oliebollen. Elke dag vers, van ambachtelijke kwaliteit.

 

Retail en kwaliteit

“Wat wij vandaag bakken, ligt morgen bij Poiesz in winkel,” vertelt Stephan trots. De laatste maanden van het jaar zetten bakkers hier grote hoeveelheden meel, rozijnen, water, gist, zout, suiker om in dagverse oliebollen van ambachtelijke kwaliteit. Een prestatie die uniek is Nederland. De Noordertrots oliebol is daarom wat ons betreft niet alleen indrukwekkend lekker, maar vertelt ook het verhaal van een vakman die altijd kijkt hoe het beter kan.

 

Geen krent gelijk

“Mensen denken vaak: je stopt wat meel en wat krenten bij elkaar en je maakt een oliebol. Maar zo werkt dat niet. Ik ben in de zomer al bezig met het uitzoeken van krenten en rozijnen.” Stephan laat zijn hele familie meeproeven, voordat de oliebollen in productie gaan. “We willen alleen met de beste grondstoffen werken, zodat we de beste kwaliteit kunnen leveren.” En dat lukt, getuige de vele vakprijzen die Venemafood heeft gewonnen.

 

Zelf deze overheerlijke ambachtelijke oliebollen van Noordertrots proeven? Ze zijn vanaf 28 december verkrijgbaar!

 

Terug naar de Noordertrots pagina